Typy vykurovania pre rodinný dom — ktorý vybrať?

admin / 13.10.2022

Pri stavbe rodinného domu sa môžete rozhodovať medzi niekoľkými typmi vykurovania. Najčastejšie používanými sú plynové a elektrické kúrenie. Môžete investovať tiež do kotla na tuhé palivo alebo zvoliť modernejšie riešenie v podobe tepelného čerpadla alebo solárnych systémov.

Stavba domu

Nízkoenergetický a pasívny dom — viete, aký je medzi nimi rozdiel?

admin / 07.09.2022

Naše nároky na rodinné domy sa časom menia. V súčasnosti sa najväčší dôraz kladie na energetickú nenáročnosť, primerané rozmery a moderný dizajn. V súvislosti so šetrením energií sa spomínajú najmä dva pojmy: nízkoenergetický a pasívny dom. Vysvetlíme vám, aký je medzi nimi rozdiel.

Stavba domu

Chystáte sa stavať? Prezradíme vám, ktoré sú najčastejšie chyby pri stavbe domu

admin / 25.11.2020

Splnenie sna o vlastnom bývaní začína jeho dôkladným plánovaním, pokračuje výberom pozemku, projektu a samotnou stavbou. Projekt rodinného domu je bez pochýb najväčšou investíciou, ktorú v živote urobíme. Aby ste vaše finančné prostriedky vynaložili efektívne, prezradíme vám, aké sú najčastejšie chyby pri stavbe domu. Budete sa ich tak môcť vyvarovať.

Stavba domu

Najlepšia lokalita na bývanie — ako ju vybrať?

admin / 16.07.2020

Ak ste sa rozhodli pre vlastný rodinný dom, kým sa nasťahujete, budete musieť prejsť dlhú cestu. Začnite ju výberom vhodnej lokality. Poradíme vám, ako si vybrať takú, ktorá vám bude najviac vyhovovať.

Stavba domu

Tehla alebo pórobetón — ktoré riešenie je pre vás lepšie?

EK, Prodom / 23.02.2020

Tehla patrí na Slovensku stále medzi najviac používané materiály na stavbu. Avšak čoraz častejšie ľudia siahajú aj po pórobetónových tvárniciach Porfix, Ytong, Porotherm či iných. Každá z možností má svoje výhody ale aj nevýhody. Aký je medzi nimi rozdiel?

Stavba domu

Webstránka:

www.projekt-domu.sk

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@projekt-domu.sk