Inteligentná záhrada? Pozrite sa, aké vám prinesie výhody

Inteligentný nemusí byť len dom. Moderné smart vychytávky môžete využívať aj v záhrade. O zavlažovanie, hnojenie či kosenie sa tak môžu postarať moderné technológie.

Inteligentné senzory

Inteligentné zavlažovanie urobí viac ako je zapnutie zavlažovacieho systému v určitú hodinu. Ak na niekoľkých miestach v záhrade umiestnite do pôdy senzory vlhkosti, centrálny počítač priebežne vyhodnocuje namerané hodnoty. Podľa nich sa potom určí vhodné množstvo zálievky. Senzory môžu navyše sledovať aj obsah živín v pôde či intenzitu osvetlenia. Systém je tiež možné prepojiť s predpoveďou počasia. V prípade, že sa blíži dážď, automaticky vypne zalievanie. Ak predsa len pršať nebude, vďaka senzorom vlhkosti ho spustí. Vďaka senzorom takto šetríte na výdavkoch na vodu.

Inteligentná záhrada šetrí čas a zvyšuje bezpečnosť

Inteligentná záhrada zahŕňa aj osvetlenie, údržbu trávnika či bazén. Do systému môžete zapojiť exteriérové osvetlenie. To sa potom bude zapínať vždy za súmraku podľa toho, ako senzory zaregistrujú úbytok svetla.

Bazén, ktorý zapojíte so smart systému, sám zistí, že je potrebné zapnúť bazénový vysávač a odsať všetky nečistoty. Senzory sledujú kvalitu vody a podľa jej stavu dávkujú bazénovú chémiu. Inteligentný bazén zvyšuje tiež bezpečnosť detí. Ak vo svojej blízkosti zaregistruje pohyb, zatiahne strechu nad hladinou vody.

Neradi kosíte trávnik? Smart robotická kosačka to urobí za vás. Jednotlivé modely sú vyvinuté tak, aby zvládli aj mierne stúpanie či klesanie. Čas kosenia si navolíte v aplikácii a môžete ho jednoducho zladiť s časom zálievky. Aj inteligentná kosačka myslí na bezpečnosť. Ak vo svojom okolí zaregistruje pohyb, vypne sa.

Jednoduchosť ovládania pre každého

I keď slovo inteligentný môže napovedať, že ovládanie takéhoto systému bude zložité, opak je pravdou. Ovládanie pomocou aplikácie zo smartfónu, tabletu, či počítača zvládne bez problémov každý. Toto riešenie vás odbremení od množstva práce a o záhradu budete mať dokonale postarané aj počas dovolenky.

admin

Webstránka:

www.projekt-domu.sk

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@projekt-domu.sk