Vneste si do kuchyne viac svetla

Navrhujete kuchynskú linku a bojíte sa, či budete mať v kuchyni dostatok svetla? Tento problém môže nastať nielen cez deň ale aj večer napriek tomu, že zažnete všetky svietidlá. Prezrite si niekoľko tipov na to, ako tomu predísť.

Úzke svietidlá alebo rozptýlené svetlo?

Nedostatok svetla v kuchyni môže byť spôsobený výberom svietidiel. Úzke stropné svietidlo osvetlí menšiu plochu ako široké. Môžete využiť aj rozptýlené svetlo v podobe LED pásov alebo bodových svietidiel na strope. Nezabudnite na dostatočne silné žiarovky.

Doplnkové svietidlá

Veľa svetla si doprajte najmä nad pracovnou doskou. Aj sem môžete nainštalovať niekoľko bodových svetiel alebo výkonné LED pásy. Vytvoríte si tak prostredie, v ktorom uvidíte na každý detail. Dostatočné osvetlenie pracovnej dosky zvyšuje aj vašu bezpečnosť a predchádza zbytočným úrazom.

Nielen pre efekt ale aj pre zlepšenie svetelných podmienok v miestnosti vyskúšajte podsvietenie skriniek. Príjemnú atmosféru, ktorú takto vytvoríte, oceníte aj počas nočného maškrtenia alebo, keď sa večer pôjdete napiť.

Biela farba a lesklé povrchy

Ak si vyberiete bielu kuchyňu, využijete prirodzenú schopnosť tejto farby odrážať svetlo. Ešte viac svetla dodá miestnosti lesklý povrch kuchynskej linky. Táto kombinácia pôsobí veľmi luxusne a opticky zväčšuje kuchyňu. Ak sa vám biela zdá byť priveľmi strohá, môžete pokojne využiť svetlé odtiene iných farieb. Nebojte sa pritom kombinácie s doplnkovými tmavšími odtieňmi, ktoré celý vzhľad kuchynskej linky oživia.

Bledý odtieň použite aj na zástenu. Ak zvolíte rovnakú farbu, ako je farba pracovnej dosky, navodíte dojem väčšieho množstva svetla.

Otvorený priestor

Atmosféru voľného presvetleného priestoru navodia otvorené police v hornej časti linky. Ak namaľujete stenu za nimi svetlou farbou a nenaložíte na ne veľa riadu, získate ďalší prvok pre prirodzené presvetlenie kuchyne.

admin

Webstránka:

www.projekt-domu.sk

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@projekt-domu.sk