Ktoré kvety budú v záhrade kvitnúť počas leta?

Leto je zrejme najkrajšie ročné obdobie, aspoň pokiaľ ide o záhradu. Rozkvitnuté pestrofarebné kvety zlepšia náladu a oživia každý exteriér vrátane terasy. Ak neviete, ktoré druhy vybrať, máme pre vás niekoľko tipov na tie, ktoré vám budú robiť radosť počas celého leta.

Trvalky na slnečné stanovište    

Ak hľadáte kvety, ktoré by vyplnili miesto na slnečnom stanovišti vašej záhrady, vyskúšajte napríklad tieto.

Ježibaba belasá, alebo Echinops ritro je nenáročná, suchomilná trvalka, ktorej vyhovuje piesčitá a humóznejšia pôda. Po rozkvitnutí sa môžete tešiť na belasé guľôčky, ktoré sa v záhrade stanú stredom pozornosti. Ježibaba je vhodná aj na sušenie pričom si zachováva svoju krásu.

Slnko a málo vody stačí aj trvalke s názvom echinacea purpurová. Echinacea je dlhokvitnúca a nenáročná rastlina, ktorá má v závislosti od kultivaru rôzne farby. Okrem ružovej napríklad aj oranžovú či bielu. Nepotrebuje špeciálnu pôdu ani starostlivosť.

Krásnu žltú farbu ukáže v záhone rudbeckia Goldsturm. Tomuto kultivaru sa najviac darí v mierne vlhkej a humóznej pôde, pričom kvitnúť môže až do jesene.

Trvalky, ktoré majú radšej tieň

Rododendron patrí k obľúbeným trvalkám, ktorým vyhovuje polotieň. Okrem toho potrebuje aj vlhkú a kyslú pôdu. Inak nie je náročný na pestovanie. Keďže existuje množstvo druhov tejto rastliny, máte si z čoho vyberať. Rododendrony môžu mať rôzne farby, tvary i veľkosti. Nájdu sa plazivé, trpasličie aj naozaj veľké kultivary. Nemal by byť preto problém, vybrať ten správny rododendron práve do vašej záhrady.

Zaujímavou trvalkou je aj astilba obľubujúca tieň až polotieň a vlhkú pôdu. Vhodnejšia je priepustná pôda obohatená živinami najmä v období kvitnutia. Súkvetie v kužeľovitom tvare môže mať modrú, ružovú, červenú či bielu farbu a kvitnutie očakávajte na prelome jari a jesene.  Tak ako kvety, tak aj listy astilby môžu mať rôzne farby. Keďže existujú rôzne kultivary, ktoré sa líšia farbami, výškou a obdobím kvitnutia, môžete si ich vyskladať tak, aby spestrili záhon počas celého leta.

admin

Webstránka:

www.projekt-domu.sk

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@projekt-domu.sk