Využitie priestoru pod schodmi

Ak staviate poschodový dom, možno ste už premýšľali nad tým, ako efektívne využiť priestor pod schodiskom. Využitiu tohto priestoru prajú aj módne trendy. Interiéroví dizajnéri preto prichádzajú s množstvom kreatívnych nápadov. Veríme, že niektoré z nich zaujmú aj vás.

Schodisko v kuchyni

Jedným z trendov súčasnosti je zakomponovať schodisko do interiéru. Nezriedka je preto súčasťou kuchyne. V takomto prípade je možné umiestniť časť kuchyne práve do tohto priestoru. Najvhodnejšími prvkami, ktoré sa dajú jedinečným spôsobom začleniť pod schodisko, sú kuchynské skrinky. Ak je zabezpečený prístup k elektrickej zásuvke, môže sa tu nachádzať aj vstavaná rúra, chladnička alebo mikrovlnka. Veľmi pekne pôsobia tiež otvorené policové zostavy, ktoré celý priestor prevzdušnia.

Komora, minibar alebo vinotéka

Priestor pod schodiskom môžete využiť aj ako menšiu komoru. Stačí, ak do neho nainštalujete niekoľko políc a uzavriete ho dverami. Pre zjednodušenie celého riešenia postačí vstavaná skriňa na mieru. Miesto pod schodiskom môžete rovnako využiť na umiestnenie vinotéky alebo minibaru. Vhodným osvetlením v ňom vykúzlite jedinečnú atmosféru.

WC alebo práčovňa pod schodmi

Najčastejšie sa schodisko nachádza na chodbe. V takomto prípade môžete vzniknutý priestor využiť na samostatné WC. Základom umiestnenia WC pod schodisko je vyriešenie ventilačného systému, prívodu vody a kanalizácie. S touto alternatívou je dobré počítať už pri príprave projektu a stavbe domu. Podobne je to aj v prípade práčovne pod schodmi, kde pre postavenie práčky a koša na špinavú bielizeň môžete vybudovať samostatnú miestnosť. 

Máte schody v obývačke?

Miesto pod schodiskom v obývacej izbe sa dá využiť viacerými spôsobmi. Môžete si sem nechať vyrobiť na mieru napríklad knižnicu alebo ho premeníte na pracovný kútik. Ak milujete zeleň, môžete si v ňom vytvoriť vlastnú botanickú záhradu. Nezabudnite pri tom na doplnkové svietidlá, ktoré rastlinám poskytnú dostatok svetla.

Riešenie pre dostatok úložných priestorov

Nevyužité miesto, ktoré zíva prázdnotou, môže poslúžiť ako ďalší úložný priestor. Stačí, ak si necháte vyrobiť šatník na mieru. Ak máte deti, môžete ho premeniť na domček na skladovanie hračiek ale aj na hranie. V takomto prípade pridajte tiež osvetlenie. 

admin

Webstránka:

www.projekt-domu.sk

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@projekt-domu.sk